logo
Eva Melby

Info

mettlebloom,

ble opprettet i 2008. Foretaket utvikler produkter og konsepter knyttet til mote og bekledning. For å gi grobunn for en tilpasset og god tilnærming til markedet, samt videre utvikling av nåværende konsept, drives produksjonen inntil videre i liten skala.
Les mer om mettlebloom på www.mettlebloom.no

EVA MELBY

I 2001 arvet jeg syskrinet etter min mormor, Eva Melbye.

Det var fylt med de fineste skatter. Silketråd, nupereller, perlemor og mye annet.

Da jeg i 2009 startet min produksjon, trengte jeg en god identitet til konseptet. Den fant jeg også i syskrinet fra mormor. En rull med mormors navn på rekke og rad (riktignok skrevet feil, uten avsluttende E), lå pent i et av rommene. Det var en god start. Tankene gikk raskt videre til alle bildene og alle minnene, og det var plutselig lett og fint å lage en historie knyttet opp til henne. I tillegg tror jeg nok hun ville kunne kjenne seg godt igjen både i håndtverket og uttrykket.

Slik ble konseptet EVA MELBY til.

Produktene er pr. idag utviklet og produsert i Norge i liten skala. Materialene består av en blanding av nytt og brukt. De er nøye utvalgt og de brukte materialene har kvalitet og utrykk som løfter produktene. Det dreier seg i hovedsak om å se muligheter i det jeg har rundt meg, slik min mormor tenkte da hun trakk om møbler igjen og igjen istedet for å kjøpe nytt. Det ble fint og det ble egenartet.

Jeg håper du kan finne noen skatter så du kan svinse rundt i klær med gode kvaliteter, unike detaljer og historisk sus!

Hilsen Mette.